Sorusu Olan?

Search-Ara
FVP - Frequently Visited Pages
Wishlist
  • Bounce: How Champions are Made
    Bounce: How Champions are Made
  • My Father and Other Working Class Football Heroes
    My Father and Other Working Class Football Heroes
  • Just My Type: A Book About Fonts
    Just My Type: A Book About Fonts
  • A History of the World in 100 Objects
    A History of the World in 100 Objects
« Pitch Invasion | Main | Stieg Larsson'un Vedası »
Cuma
Eyl092011

Bir adaylığın hatırlattıkları

Geçen gün bir arkadaşım vasıtasıyla İngiltere'nin 2006 Dünya Kupası adaylık kitabına ulaşma fırsatım oldu. 

Malum İngilizler sadece 2006'da değil, son olarak 2018 Dünya Kupası adaylığında da büyük hayal kırıklığına uğramışlardı.

Tüm bu Dünya Kupası adaylık sürecinde İngiliz basını 8 FIFA Yönetim Kurulu üyesinin adeta ipini çekti. Devlet televizyonu BBC oylamadan bir gün önce 3 FIFA üyesinin TV ve sponsorluk haklarından pay aldıklarını iddia eden bir yayın yaptı. Sunday Times çarşaf çarşaf özel dosyalar yayınladı. News of The World telekulak skandalıyla boğuşmasa sahte şeyhlerini bu dava uğruna kesin çalıştırırdı.

Bugün bir anket yapılsa Sepp Blatter'in gitmesini en çok isteyen ülkelerin başında İngiltere gelir diye düşünüyorum. 

(Bu hikaye çok uzun aslında ama kısa bir not; İngilizler son seçimde boş oy kullanma kararı almışlar ve diğer ülkeleri de yanlarına çekmeyi çalışıp genel anlamda başarısız olmuşlardı. Muhammed Bin Hammam'ın adaylığını destekleyen ülkelerin başında İngiltere'nin geldiği iddia edildi)

2006 Dünya Kupası adaylık kitabına gelirsem; iki ciltlik ve sert kapaklı bu dev eser kuşe kağıda basılmış. Adaylık kitabına detaylı bakmasam da gözüme çarpan iki şey oldu. İlki Sepp Blatter'den nefret eden İngiltere 1999'da Blatter'i tavlamak için sözlerini tam sayfa olarak adaylık kitabına basmış.

  

 

 İkincisi ise Spice Girls de kitapta kendilerine yer bulan ünlüler arasında. En popüler zamanları tabi.

 

 

2006 Dünya Kupası yarışında 5 ülke yarışmış, Brezilya 7 Temmuz 2000'deki oylamaya 3 gün kala çekilmiş, Fas, ilk turda, İngiltere ikinci turda elenmişti. İngiltere ilk turda 5, ikinci turda 2 oy almıştı. Finalde Güney Afrika, Almanya'ya 1 oyla kaybederek Dünya Kupası hayallerini 2010'a bırakmıştı.

Daha sonra yaşananlara bakarsak; Brezilya malum 2014'ü aldı. Bu beşliden 2018'i hayal eden İngiltere 2018'i de kaybederek adeta yıkıldı ve bu yıkımın en büyük sonucu The FA ile futbolu yöneten kurumlar arasındaki köprülerin atılması oldu.

İngiltere'nin bu hayal kırıklıklarıyla dolu Dünya Kupası öyküsü bakalım ne zaman gerçekleşecek. 2026 gerçekçi bir hedef olur mu acaba?  

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>